3# Weekend seminar med Anders Hallgren - "Opdragelse og kontrol"

Weekend seminar med Anders Hallgreen i SearchHouse - "Opdragelse og kontrol"

I forbindelse med vores miljøtræner uddannelsen kan vi nu tilbyde et begrænset antal pladser til de 4 weekend seminarer med Anders Hallgren i SearchHouse.

Det er her muligt at få den teoretiske forståelse som mental træning af hunde. Seminarene er uden den praktiske del af selve miljøtræner uddannelsen, og der udstedes ikke beviser for deltagelse. Ønsker man et uddannelsesbevis, er det nødvendigt at tage den samlede miljøtræner uddannelse

Dette er det tredje seminar i rækken - Lørdag og søndag 28-29. januar 2023

Denne weekend er det overordnet tema "Opdragelse og kontrol"
-En weekend velegnet til alle, der har en hund


Hvad er naturligt i naturlig opdragelse?

Der er påstande om, at ulve- og hundemødre opdrager deres hvalpe, ofte ret fast og endda strengt. Det bruges som et argument for, at vi skal vise vores hvalp, hvad der er rigtigt og forkert med selvsikkerhed. Men det er ikke sandt, hvis vi ser på, hvordan ulve- og hundemødre virkelig er med deres hvalpe.

Det samme med begrebet lederskab. Vi har "arvet" denne tilgang fra tidligere generationer om, at det er vigtigt at være vores hunds leder – men det har også vist sig at være en misforståelse og en fejlfortolkning af etologisk og psykologisk forskning.

Men hvad er så den naturlige opdragelse? Hvordan skal vi forholde os til den vilde lille hvalp, og hvilke grænser skal vi sætte og på hvilken måde? Og den unge hund, der bliver mere og mere fuld af energi og trækker i snoren, gøer af hunde og hopper op på folk for at hilse, behøver vi ikke rette op på det og vise at vi bestemmer?

Der findes andre og mere naturlige måder at løse de problemer der kan opstå med hvalpe og unge hunde, og det vil vi gennemgå og debattere.

Vores kontrol og hundens følelse af kontrol.

At føle sig i kontrol over sin livssituation betragtes som en af de vigtigste ting i vores psykologiske værktøjskasse. Det kaldes egenkontrol. De, der ikke føler, at de kan kontrollere begivenheder i deres liv, kan endda blive deprimerede. De kan komme ind i en tilstand kaldet indlært hjælpeløshed. Dette gælder for dyrene lige så meget som for mennesker, og hunde er særligt disponeret for dette.

God psykologisk velfærd er kendetegnet ved høj selvkontrol. For at opnå dette er det ikke nok bare at reducere alle de ting i hundens liv, der reducerer selvkontrollen, men du bør også øve ting, der øger følelsen af kontrol. Det vil vi komme til at bruge en del tid på.

Sammenhængende adfærd

Det faktum, at en gruppe har et godt og positiv sammenhold, er vigtig for både livskvalitet, trivsel og endda overlevelse. Det er så vigtigt, at hunde har meget adfærd og mange signaler, der alle har til formål at styrke de sociale bånd mellem individerne. Der er også et signalstof i hjernen i form af et hormon beregnet til at styrke relationer, oxytocin.

Hvis for meget i en hunds liv modvirker sammenholdende adfærd, opstår der det vi kalder social stress, som kan have en ødelæggende indflydelse af hundens velfærd.

Ikke-aversive metoder til at påvirke hundens adfærd

Gammeldags hundeopdræt (og børneopdragelse!) var autoritært, ofte med fysiske afstraffelser. Det mindste problem forårsaget af en hund blev ofte mødt med fysisk straf. I bøger fra slutningen af 1900-talet og i populære tv-shows ind i 2000'erne blev straf brugt som det vigtigste "middel" til at rette op på adfærdsproblemer. I flere programmer foregår dette stadigvæk! Dette på trods af, at både psykologisk, pædagogisk og etologisk forskning gang på gang påpeger de store ulemper og farer, der ligger i dominans- og strafbaseret metoder. Der er undersøgelser, der viser, at sådanne metodere skaber problemeradfærd snarere end at reducere dem.

Det er vigtigt, at vi kan ændre en hunds problematiske adfærd, men samtidig afstå fra negativ respons og aversive metoder. Og der er meget, der kan gøres på enkle måder med stor succes, selv med hensyn til vanskelig problemadfærd som aggressivitet i forskellige former. Vi gennemgår årsagerne til problemadfærd, og hvordan vi kan "helbrede" problemer med enkle og venlige metoder.

Optimer relationer i familien

Her handler det om venlig behandling og om at sætte så få grænser som muligt. Derudover handler det om den rette fysiske og mentale aktivering samt om at være opmærksom på symptomer på stress, smerte og sygdom. Gennem en godt tilhørsforhold, kan man øge hundens livskvalitet og dermed glæde, evne til at samarbejde og i bonus også få forbedret immunforsvar og endda forøget levetid.

Træning af initiativ

I vores opdragelse af hunden ligger der desværre en bivirkning, nemlig at vi gør hunden passiv. Når vi ikke ønsker at blive forstyrret – f.eks. når i sidder med telefonen, computeren eller tv'et eller har gæster - beder vi hunden om at lægge sig ned eller gå væk, når den prøver at få opmærksomhed. Når den gøer, fordi den hører en lyd, beder vi den være stille. Når det springer op på folk at hilse, siger vi "nej, ikke sådan". Når den vil hilse på en hund, stopper vi den. Vi vælger hvilke vej vi skal gå når vi er på gåtur, og hvornår det er tid til mad og gåture. Kort sagt: Vi tager initiativet fra hunden. Resultatet er, at det bliver passivt!

Vi er nødt til at lade hunden tage initiativet, og nogle gange betyder det, at vi skal træne dem til at gøre det. Det kan for eksempel bestå i at lade hunden vælge den sti på gåturene, hvor det lader sig gøre. Vi vil forsøge at hjælpe hinanden med at finde på flere øvelser, tænk over hvis du har nogle forslag til det inden kurset!

Hundekontakt

En hund, der tager initiativ, bruger blikket som det første signal. Andre signaler er at røre os med en pote eller næse. Det bruger også lyde, såsom klynken og lydløs gøen. Langt de fleste hundeejere overser hundens kontakt med blikket, hvilket i det lange løb fører til, at hunden holder op med at formidle sig selv på denne måde, og den så mister en kommunikationskanal.

Vi vil have en debat om dette, og hvad der kan gøres for at øge forståelsen af hundens kommunikation, og hvordan vi kan reagere på de signaler, den sender til os.

Mental aktivering

At bruge sanserne og være aktiv er en arv, som hunden har arvet fra ulven. For en ulv handler det om overlevelse, for hunden er det et behov.

Vi gennemgår aktiveringens fire brikker, og hvordan du aktiverer din hund på enkle måder og derved reducerer risikoen for problemadfærd og samtidig giver hunden en øget livskvalitet.

Lydtræning og underlagstræning

Det er vigtigt, at en hund er trænet i at klare forskellige situationer, så den ikke bliver bange for ting, der er almindelige i vores menneskelige miljø. Dette omfatter frem for alt høje og pludselige lyde. Desværre er det almindeligt, at hunde (og andre dyr!) bliver forskrækket af fyrværkeri nytårsaften - omkring 50% af hunde i bymiljøer har symptomer på vedvarende frygt for lyd, og mange oplever symptomer på posttraumatisk stress. Hvordan kan vi bedst forberede vores hunde på det menneskelige lydmiljø? Det kommer vi også til at snakke om.

At bevæge sig på en overflade der er ustabil, kan være skræmmende eller ubehagelige for en hund. Ikke desto mindre ønsker vi, at vores hund skal kunne stå stille, når den skal vejes på en vakkelvorn vægt, følge med i en båd og andre steder, hvor overfladen er ustabil. Vi er nødt til at have trænet alt hvad der kan være skræmmende for en hund for at gøre den modstandsdygtig over for begivenheder, der kan være skræmmende.

Selvtillidsøvelser

Hvordan vi kan forbedre en hunds selvtillid er et vigtigt spørgsmål. Observationer har vist, at agilityøvelser kan øge hundenes selvtillid. Hvad er der mere?

Ernæring

En hunds adfærd er stærkt påvirket af, hvad den spiser. Vi vil komme til at debattere ernærning.

 

Priser og vilkår
Ved tilmelding til seminaret, acceptere du SearchHouse's handelsbetingelser.

Prisen for seminaret er kr. 4.500,-
De enkelte seminarer kan købes hver for sig til kr. 4.500,- pr. weekend, men du kan også vælge at købe alle 4 weekend seminarer med rabat til i alt. kr. 15.000,-,

Du kan spare kr. 3.000,- ved at købe alle 4 weekender samlet.

RATEBETALING - DEL BETALINGEN I TO
Det er nu også muligt at betale i to rater.
Vælg "depositum betaling" ved betaling når du tilmelder, og indbetal kr. 2.250,- ved tilmeldingen. Indbetal herefter kr. 2.250,- til bank konto 5471 1667655 SENEST så de er registreret på vores konto dagen før arrangementet starter.

Vi benytter QUICKPAY og STRIPE til online betalinger, hvor du kan betale med alle betalingskort samt mobilepay. og ellers kan du betale med bankoverførelse til vores konto i Nykredit Bank, konto nr.: 5471 1667655

Kursus adresse

Al undervisning foregår på følgende adresse (medmindre andet aftales):

SEARCHHOUSE
Skamstrupvej 13
4440 Mørkøv

Underviser på seminarene
Underviser på seminarene er Anders Hallgren.
I kan læse om Anders's baggrund og uddannelse på hans hjemmeside https://andershallgren.se

Tilmelding
Din plads er først reserveret, når vi har modtaget din indbetaling af det fulde beløb. Din tilmelding er herefter økonomisk bindende, og vi har reserveret en plads til dig. Ved tilmelding acceptere du vores handelsbetingelser, og dermed at du ikke har krav på refusion af betalt kursus, hvis du ikke kan deltage, heller ikke i tilfælde af at du eller din hund bliver syg, eller du af andre grunde må afbryde dit kursus.

Aflysning
I tilfælde af at vi må aflyse seminarene, vil det fulde indbetalte beløb blive tilbageført. Bliver vi nødt til at afbryde efter et eller flere seminarer, vil det forholdsmæssige beløb for de resterende seminarer blive tilbageført, og ellers henviser vi til vores handelsbetingelser. 

Arrangement oversigt

Start dato 28-01-2023 9:00 am
Slut dato 29-01-2023 3:00 pm
Max Pladser 10
Sidste frist 28-01-2023
Pris Kr.4.500,00