Vandsøgshundetræning - opstartshold # 2022-1

VANDSØGSHUNDE - opstartshold

Hvad er en vandsøgshund?
En vandsøgshund er en hund specielt trænet til at lokaliserer og markerer en fært på eller fra vandet. Vandsøgshunden markerer til sin hundeføreren når den har fært, og hundeføreren guider bådføreren frem til færtkilden. 
Hvordan den markerer, og hvad hunde søger efter er individuelt, de mest kendte er nok politiets der søger efter mennesker (lig), men der bliver også brugt vandsøgshunde til at finde narkotika og  sprængstoffer. Efterhånden bliver vandsøgshunde mere og mere brugt til andre formål, der er i dag vandsøgshunde der søger efter forurening på/i vandet, fækalier fra store havpattedyr, alger af forskellige art, og der kommer hele tiden nye til.

6 x Vandsøgshunde træning  - Opstart på vandsøg.
Ved søg på vandet er sikkerhed for hund og fører altid første prioritet, og på dette kursus kommer vi gennem de nødvendige sikkerhedsprocedurer, vi skal kunne når vi træner ved eller på vandet.

Opstartskurset er obligatorisk for alle der vil træne vandssøg med sin hund i SearchHouse, uanset tidligere erfaringer. Herefter er der åbent til fortsætteholdet (forår 2023) og senere avanceret vandsøg (efterår 2023) 

På dette forløb over 6 gange, starter vi op på tilvænning til båden, hvor hund og fører både mentalt og fysisk forberedes til af skulle arbejde fra en flydende båd. Vi træner selvfølgelig efter vores miljøtræningsprincipper, så hunden tilvænnes i sit eget tempo.
Samtidig starter vi på kurset træningen op på markering på emner i vand, (og her er det nødvendigt at hunden har en fast og sikker markering i forvejen, da man ellers vil skulle bruge for meget af tiden på at træne markering).

Den første træningsgang er det ren teoretisk undervisning, der foregår i træningscentret i Mørkøv, hvor vi gennemgår den nødvendige teori, og sikkerhed i og omkring vandet og i båden.
De efterfølgende 5 træninger mødes vi på p-pladsen foran Holbæk Marina Dragerup Vig.
Husk at klæde jer på til at være ude, og have dækkener med til hundene hvis de skulle blive kolde og våde. 

Krav for at deltage på kurset
Hunden skal have en sikker fast markering.
Redningsvest skal altid bæres når man er ombord på båden. - Deltagere skal selv medbringe godkendt redningsvest, der passer, til både hund og hundefører. 


Båden vi bruger til vandsøg
SearchHouse har med hjælp fra Shipcare.dk og Holbæk Marina erhvervet en 9 meter BVA RIB med indenbords dieselmotor, en meget stabil og sikker båd, der er produceret til militær og søredning. Båden har en fin patina fra sin tjenestetid langt sydpå hvor den har været en aktiv del i jagten på smuglere og pirater, og har vist sit værd på vandet.
Holbæk Marina har hjulpet os med havneplads og logistik med båden, så vi altid er sikre på at have plads til træning.       

Priser og vilkår
Ved tilmelding til kurset, acceptere du SearchHouse's handelsbetingelser og privatlivspolitik.

Prisen er kr. 2.450,- for 6 x 2 times træning, der betales ved tilmelding.
Prisen er inkl. miljø og brændstoftillæg samt havnebidrag.

Vi benytter QUICKPAY og STRIPE til online betalinger, hvor du kan betale med alle betalingskort samt mobilepay.

Holdstørrelse
Kurset bliver gennemført med minimum 4 og maksimalt 8 deltager.

Kursus adresse

Kurset bliver holdt dels i vores træningscenter, Skamstrupvej 13, 4440 Mørkøv, dels i eller omkring Holbæk marina Dragerup Vig, Strandmøllevej 249, 4300 Holbæk
  
KURSUS KALENDER:
Følgende fredage kl. 15:00 - 17:00
Fredag d. 12. august, 26. august, 9. september, 23. september, 7. oktober, 21. oktober

INSTRUKTØR:
Instruktør på kurset er Tanja Benn og Johnny Bastian

Tilmelding
Din plads på kurset er først reserveret, når vi har modtaget din indbetaling. Din tilmelding er herefter bindende, da vi har reserveret en plads til dig på kurset, og derfor måske må afvise andre interesserede. Du har ikke krav på refusion af betalt kursus, hvis du ikke kan deltage, heller ikke i tilfælde af at du eller din hund bliver syg, eller du af andre grunde må afbryde dit kursus.

Aflysning
I tilfælde af at vi må aflyse kurset, vil det fulde indbetalte beløb blive tilbageført. Bliver vi nødt til at afbryde uddannelsen i et igangværende forløb, vil det forholdsmæssige beløb for den resterende del af kurset blive tilbageført. og ellers henviser vi til vores handelsbetingelser

Arrangement oversigt

Start dato 12-08-2022 3:00 pm
Slut dato 14-10-2023 5:00 pm
Max Pladser 8
Sidste frist 01-09-2022
Pris Kr.2.450,00
Det foregår SearchHouse

Der kan ikke længere tilmeldes til dette arrangement