Vandsøgshundetræning - Vinterhold # 2022-23

VANDSØGSHUNDE - Vinterhold

9 x Vandsøgshunde træning  - Vintertræning med fokus på teknik, markeringsform og ikke midst miljøet

Ved søg på vandet er sikkerhed for hund og fører altid første prioritet, og på dette kursus kommer vi også gennem de nødvendige sikkerhedsprocedurer, vi skal kunne når vi træner ved eller på vandet.

Vintertræningen er for alle med interesse i med sin hund, uanset tidligere erfaringer. Gennem de 9 træningsgange, forberede vi hunde og førere til at arbejde i og ved båd i bevægelse, og træner den nødvendige markeringsform, der er anderledes end hunden ellers er trænet til. Når vi skal søge på vandet, skal hunden ikke søge frem for at finde eller følge en fært, med derimod forholde sig stille stående eller siddende. Man kan sige at færten kommer til hunden, og ikke omvendt, og der kræver noget tilvænning og træning, og det bruger vi vintertræningen til, så vi er klar til at få fuldt udbytte af træningen, når vi til foråret kan komme ud i båden igen.

Til foråret vil der umiddelbart efter dette forløb blive slået træningsdage op for foråret frem til sommerferien, hvor vi træner hele dage i havnen og på båden. Nu har vi i år gjort os nogle erfaringer, og en af dem er at vi har alt for kort tid i havnen, på en almindelig træningsaften, så for at optimere tiden og træningen, bliver det hele dage primært i weekenden, med også fredage vil være en mulighed.
Deltagere på vintertræningen (samt efterårets opstartshold) har fortrinsret for tilmelding til træningsdagene, når de bliver slået op efter nytår.


Hvad er en vandsøgshund?
En vandsøgshund er en hund specielt trænet til at lokaliserer og markerer en fært på eller fra vandet. Vandsøgshunden markerer til sin hundeføreren når den har fået fært, og hundeføreren guider bådføreren frem til færtkilden, gennem hundens visning af færten. 
Hvordan den markerer, og hvad hunde søger efter er individuelt, de mest kendte er nok politiets der søger efter mennesker (lig), men der bliver også brugt vandsøgshunde til at finde narkotika og  sprængstoffer. Efterhånden bliver vandsøgshunde mere og mere brugt til andre formål, der er i dag vandsøgshunde der søger efter forurening på/i vandet, fækalier fra store havpattedyr, alger af forskellige art, og der kommer hele tiden nye til.

Krav for at deltage på kurset

Der er ingen krav for at deltage på vintertræningen, men det er en fordel hvis hunden og føreren i forvejen har noget erfaring i markering.

Båden vi bruger til vandsøg, når vi kommer dertil :)
SearchHouse har med hjælp fra Shipcare.dk og Holbæk Marina erhvervet en 9 meter BVA RIB med indenbords dieselmotor, en meget stabil og sikker båd, der er produceret til militær og søredning. Båden har en fin patina fra sin tjenestetid langt sydpå hvor den har været en aktiv del i jagten på smuglere og pirater, og har vist sit værd på vandet.
Holbæk Marina har hjulpet os med havneplads og logistik med båden, så vi altid er sikre på at have plads til træning.       

Priser og vilkår
Ved tilmelding til kurset, acceptere du SearchHouse's handelsbetingelser og privatlivspolitik.

Prisen er kr. 2.800,- for 9 x 2 times træning, der betales ved tilmelding.

Vi benytter QUICKPAY og STRIPE til online betalinger, hvor du kan betale med alle betalingskort samt mobilepay.

Holdstørrelse
Kurset bliver gennemført med minimum 4 og maksimalt 10 deltager.

Kursus adresse

Kurset bliver som udgangspunkt i vores træningscenter, Skamstrupvej 13, 4440 Mørkøv, men der vil også blive træning i og omkring Holbæk marina Dragerup Vig, Strandmøllevej 249, 4300 Holbæk.
Det bliver aftalt fra gang til gang, første gang er det i SearchHouse
  
KURSUS KALENDER:
Følgende fredage kl. 15:00 - 17:00
Fredag d. 18. november, 2. december, 16. december, 13. januar, 27. januar, 10. februar, 24. februar, 10. marts, 24. marts.

INSTRUKTØR:
Instruktør på kurset er Tanja Benn og Johnny Bastian

Tilmelding
Din plads på kurset er først reserveret, når vi har modtaget din indbetaling. Din tilmelding er herefter bindende, da vi har reserveret en plads til dig på kurset, og derfor måske må afvise andre interesserede. Du har ikke krav på refusion af betalt kursus, hvis du ikke kan deltage, heller ikke i tilfælde af at du eller din hund bliver syg, eller du af andre grunde må afbryde dit kursus.

Aflysning
I tilfælde af at vi må aflyse kurset, vil det fulde indbetalte beløb blive tilbageført. Bliver vi nødt til at afbryde uddannelsen i et igangværende forløb, vil det forholdsmæssige beløb for den resterende del af kurset blive tilbageført. og ellers henviser vi til vores handelsbetingelser

Arrangement oversigt

Start dato 18-11-2022 3:00 pm
Slut dato 24-03-2023 5:00 pm
Max Pladser 10
Sidste frist 18-11-2022
Pris Kr.2.800,00
Det foregår SearchHouse

Der kan ikke længere tilmeldes til dette arrangement