SearchHouse Narkohunde

Din professionelle partner til søgning efter narkotika

Narkohunde

Civile narkohunde er et voksende og ureguleret marked med flere aktører, og det kan være svært at bedømme kvaliteten, af de tilbud der findes.

Alle kan i princippet benytte titlen “Narkohund/Team” uden at der er garanti for, at teamet er i stand til at søge og finde narkotika.

Vores narkohunde teams består af en hundefører med én eller flere trænede og certificerede hunde. Både hunde og førere vælges med stor omhu, uddannes og testes efter høje standarder. Det er din garanti for at den hund du bestiller til en opgave, er kvalificeret.

Gode råd til når du bestiller en narkohund

Sikkerhed og Kvalitet: Altid certificerede narkohunde

Når du vælger at benytte en narkohund til at sikre dine omgivelser, er det vigtigt at vide, at du får en hund, der er fuldt ud i stand til at søge og finde narkotika. Derfor anvender vi kun narkohunde, der har bestået en officiel prøve eller certificering. Dette er din garanti for, at hunden er kompetent og pålidelig i sit arbejde.

Din ret til at se certificeringen

Som kunde har du altid ret til at se certificeringen af den narkohund, der skal udføre opgaven. Dette giver dig indsigt i de specifikke krav, som hunden har opfyldt, og sikrer, at den lever op til dine behov. Certificeringen dokumenterer, at hunden har gennemgået en grundig træning og er blevet vurderet af uvildige fagpersoner i forhold til sin evne til at detektere narkotika.

Rigtige narkotiske stoffer vs. Pseudostoffer

Det er vigtigt at være opmærksom på, at mange studier viser, at træning med pseudostoffer ikke kan sammenlignes med træning med rigtige narkotiske stoffer. For at være helt sikker på, at narkohunden kan finde de stoffer, der faktisk er i omløb, bør du sikre dig, at hunden er blevet trænet på ægte narkotika.

Sikkerhed for korrekt detektion

Ved at vælge en hund, der er trænet med rigtige stoffer, får du den bedste forsikring for, at den kan udføre sin opgave præcist og effektivt. Vi opfordrer dig til at spørge ind til træningsmetoderne og certificeringen, så du kan være helt tryg ved, at din valgte narkohund er i stand til at levere den nødvendige sikkerhed og pålidelighed.

Når du vælger vores narkohunde, vælger du kvalitet, sikkerhed og en grundig indsats for at holde dine omgivelser fri for narkotika. Kontakt os for at høre mere om vores certificerede narkohunde og de høje standarder, vi arbejder efter.

 

Test og Certificering

Test og certificering er i princippet det samme. Hundeteamet testes både i duftgenkendelse og i søgsarbejdet, så vi kan sikre at hunden er i stand til at finde de stoffer, der er påkrævet og at de er i stand til at afsøge forskellige områder effektivt. Hvis hundeteamet består testene, er det certificeret.

Hundeteamet testes altid af tredjepart, så vi sikre en uvildig bedømmelse.

Vi har høje krav til hundenes færdigheder, både hvad angår søgepræcision, stof-genkendelse og funktionel lydighed.

Vores hunde testes i Holland med ægte stoffer fra flere forskellige købssteder. Testen udføres i henhold til en modificeret version (SWDI Standard) af Odour Recognition Test (ORT), udviklet af de britiske væbnede styrker, for at teste, hvilke stoffer en hund har lært at finde, samtidig med at den ignorerer forstyrrende dufte (Porritt et al. 2015).

Det er vigtigt for os at du som kunde, kan se præcis hvad du kan forvente, når du bestiller en narkohund fra os.

Test og certificering 

Vi tilbyder test og certificering af mange forskellige søgshunde i SearchHouse.
Det er altid en uvildig fagperson, der forestår testen.
Eksempel på certificeringer:

Væggelushunde

Elektronikhunde

Litiumhunde

Forureningshunde

Vores hundeførere er motiverede og socialt kompetente mennesker, som er nemme at omgås.

Vores hundeførere er diskrete og trives i situationer, hvor de og deres hunde bliver sat på prøve. De er vidende, rolige og vant til at improvisere i skiftende situationer.

De har alle uddannet hos os og har derudover gennemgået et kursus i lovgivningen på området.

Se uddannelsen de har gennemgået her

De hundeførere der arbejder i Psykiatrien har herudover gennemgået et kursus i konflikthåndtering og særlige arbejdsplads forhold, afholdt af specialesygeplejerske i psykiatrien.

Hunde er meget sociale og miljøstærke og kan arbejde i alle miljøer, både i højder og ved pludselige høje lyde og bevægelser.

De er trænet i lydighed og søg og er i stand til at afsøge store områder og forstyrrer ikke i de omgivelser, hvor de søger.

Hundene er trænet til:

  • Løftet søg
  • Søg af bagage og pakker
  • Søg af indendørs lokaler med og uden møbler
  • Køretøjssøg
  • Udendørs områder

I overensstemmelse med retningslinjerne fra Scientific Working Group on Dog and Orthogonal Detector Guidelines, SWGDOG, (Furton et al. 2010).

Når du bestiller en narkohund fra os

Så aftaler vi i hvilket omfang de forskellige lokaler/områder skal gennemsøges med en hund, hvornår søgningen skal finde sted, og om søgningen skal være uanmeldt.

Vi er meget opmærksomme på den gældende lovgivning på området og alle vores hundeførere kender og overholder denne.

Når vi arbejder med hunden, vil den være tæt på føreren, og der er ingen risiko for, at personer, der ikke ønsker at hilse på hunden, behøver at gøre det. Hvis hunden markerer og der er et fund, dokumenterer hundeføreren hvor og hvornår i en rapport og afleverer dokumentationen til dig som kunde, herefter tager du som kunde selv beslutning om det videre forløb. Hundeføreren håndtere ikke eventuelle fund.

Vi tilbyder narkohunde indenfor følgende områder:

Skoler

Virksomheder

Bosteder, behandlingshjem og psykiatrien

Skoler

Forebyggelse og Sikkerhed i Skolemiljøet med

Brugen af narkohunde som en del af en forebyggende indsats er et stærkt og effektivt redskab i kampen for et narkotikafrit skolemiljø.

For skoler har dette en høj signalværdi, der tydeligt viser et engagement i elevernes sikkerhed og trivsel.

Narkohunde kan anvendes til forskellige formål i skolemiljøet:

1. Ved mistanke om narkotika: Hvis der opstår mistanke om tilstedeværelse af narkotika, kan narkohunde hurtigt og effektivt afklare situationen.
2. Som forebyggende indsats: Regelmæssige besøg af narkohunde kan fungere som en stærk præventiv foranstaltning, der skaber tryghed og signalerer en klar nultolerance over for narkotika i skolens omgivelser.

Med narkohunde på skolen sendes et klart budskab: Vi prioriterer elevernes sikkerhed og arbejder aktivt for et sundt og sikkert læringsmiljø.

Virksomheder

Sikring af Arbejdspladsen med Narkohunde

Brugen af narkohunde i virksomheder er en effektiv måde at sikre et trygt og narkotikafrit arbejdsmiljø på.

En arbejdsplads fri for narkotika bidrager til medarbejdernes trivsel, øger sikkerheden og sikrer en højere produktivitet.

Hvorfor vælge narkohunde til virksomheden?

1. Forebyggelse: Regelmæssige besøg af narkohunde kan fungere som en stærk præventiv foranstaltning, der hjælper med at forebygge narkotikarelaterede problemer på arbejdspladsen.

2. Mistanke om narkotika: Hvis der opstår mistanke om tilstedeværelse af narkotika, kan narkohunde hurtigt og præcist identificere problemerne, så de kan håndteres omgående.

3. Sikkerhed: En arbejdsplads fri for narkotika er en sikker arbejdsplads. Ved at bruge narkohunde kan virksomheder minimere risikoen for ulykker og sikre, at alle medarbejdere arbejder under sikre forhold.

4. Et klart signal om ansvar: Brugen af narkohunde viser, at virksomheden tager ansvar for sine medarbejderes velbefindende og arbejder aktivt for et sundt og produktivt arbejdsmiljø. Dette skaber tillid blandt medarbejderne og styrker virksomhedens omdømme.

Bosteder, Behandlingshjem og i Psykiatrien

På bosteder, behandlingshjem og i psykiatrien er det afgørende at opretholde et trygt og støttende miljø for beboere og patienter.

Brugen af narkohunde som en del af den daglige indsats kan være et godt værktøj til at sikre et narkotikafrit miljø, der fremmer helbredelse og trivsel.

Fordele ved narkohunde i omsorgs- og behandlingsmiljøer:

1. Forebyggelse og sikkerhed: Narkohunde kan regelmæssigt patruljere på bosteder og behandlingshjem for at forebygge tilstedeværelsen af narkotika. Dette skaber et sikkert miljø, hvor beboere kan fokusere på deres behandling og bedring.

2. Håndtering af mistanke: I tilfælde af mistanke om narkotika kan narkohunde hurtigt og præcist identificere eventuelle stoffer, så personalet kan handle effektivt og diskret. Dette hjælper med at opretholde en rolig og stabil atmosfære for alle.

3. Støtte til behandling: I behandlingsmiljøer, hvor individer arbejder på at overvinde afhængighed, kan narkohunde være en vigtig del af behandlingsplanen ved at hjælpe med at forhindre tilbagefald og støtte i vejen mod bedring.

4. Et klart budskab om omsorg og ansvar: Ved at integrere narkohunde i dagligdagen på bosteder, behandlingshjem og i psykiatrien, sender man et stærkt signal om omsorg og ansvar. Det viser et klart engagement i at skabe et trygt og sundt miljø, hvor beboere og patienter kan føle sig sikre og støttet på deres vej mod helbredelse.

Du har forskellige muligheder for at bestille en narkohund - Afhængig af dit behov

Forebyggelse - Et stærkt signal at sende

At bruge en narkohund som en forebyggende indsats er mere end blot en praktisk sikkerhedsforanstaltning; det er et stærkt signal om, at man tager ansvaret for at skabe trygge og sikre miljøer alvorligt. Uanset om det er på en skole, en virksomhed eller et behandlingssted, viser tilstedeværelsen af en narkohund, at der er en aktiv indsats for at opretholde et narkotikafrit miljø.

Hvorfor er det et stærkt signal?
Klar nultolerance: Når narkohunde bruges som en del af den forebyggende indsats, signalerer det tydeligt, at der ikke tolereres nogen form for narkotika. Dette sender et klart budskab til alle om, at sikkerhed og trivsel prioriteres højt.

Forebyggelse frem for reaktion: Ved at tage initiativ til at bruge narkohunde forebyggende, viser man, at man ønsker at være et skridt foran. Det handler ikke kun om at reagere på problemer, men om aktivt at forhindre dem i at opstå.

Skaber tryghed og tillid: Både elever, medarbejdere, beboere og deres pårørende føler sig trygge, når de ved, at der gøres en indsats for at holde miljøet frit for narkotika. Dette skaber tillid til ledelsen og øger følelsen af sikkerhed og trivsel.

Et synligt engagement
At bruge narkohunde som en forebyggende indsats viser, at man er engageret i at skabe et sikkert og sundt miljø. Det er et kraftfuldt signal om, at man tager ansvar for fællesskabets trivsel og ikke går på kompromis med sikkerheden.

Ved mistanke - Diskret og effektiv håndtering

Når der opstår mistanke om tilstedeværelse af narkotika, er det vigtigt at reagere hurtigt og effektivt. Brug af en narkohund i sådanne situationer er en pålidelig metode til at identificere og håndtere problemet. Det er dog også afgørende at være opmærksom på den gældende lovgivning for at sikre, at alle procedurer udføres korrekt og lovligt.

Hvorfor bruge en narkohund ved mistanke?

Hurtig og præcis identifikation: Narkohunde er trænet til at opdage selv små mængder narkotika med høj præcision. Ved at anvende en narkohund kan man hurtigt afgøre, om der er stoffer til stede, hvilket gør det muligt at handle hurtigt og målrettet.

Diskret og effektiv håndtering: En narkohund kan inspicere områder og personer uden at tiltrække unødig opmærksomhed. Dette sikrer en diskret håndtering af situationen, hvilket kan være afgørende i miljøer som skoler, arbejdspladser eller behandlingshjem.

Forebyggelse af eskalation: Ved tidligt at identificere og fjerne narkotika kan man forhindre potentielle problemer i at eskalere. Dette bidrager til at opretholde et sikkert og trygt miljø for alle involverede.

Husk den gældende lovgivning
Det er vigtigt at være opmærksom på de juridiske rammer, der gælder ved brug af narkohunde. Afhængigt af situationen og stedet kan der være særlige regler for, hvordan og hvornår en narkohund må anvendes. Vi sørger for at overholde lovgivningen og sikre, at indsatsen udføres lovligt og etisk korrekt.

 

Bestil enkeltbesøg af Narkohund - Fleksibel og effektiv sikkerhed

For mange organisationer og institutioner er det ikke altid nødvendigt med regelmæssige narkohundebesøg. Nogle gange kan en enkelt inspektion være alt, der behøves for at sikre, at miljøet er narkotikafrit og trygt.

Vi tilbyder fleksible løsninger, hvor du kan bestille enkelte besøg af en narkohund, skræddersyet til dine behov.

Hvorfor vælge et enkeltbesøg?

Hurtig respons på mistanke: Hvis der pludselig opstår mistanke om narkotika, kan et enkeltbesøg af en narkohund give dig den nødvendige sikkerhed for, om der er grund til bekymring. Vores narkohunde er trænet til hurtigt og præcist at identificere stoffer, så du kan handle med det samme.

Forebyggende kontrol: Selv uden konkret mistanke kan et enkelt besøg fungere som en forebyggende foranstaltning. Det viser, at du aktivt arbejder for at holde dit miljø sikkert og frit for narkotika, hvilket kan have en afskrækkende effekt.

Fleksibilitet og bekvemmelighed: Et enkeltbesøg giver dig mulighed for at vælge præcis, hvornår og hvor du har brug for en narkohund. Det er en fleksibel løsning, der passer til både skoler, virksomheder, behandlingssteder og andre institutioner.

Hvordan bestiller du et enkeltbesøg?

Det er nemt at arrangere et enkeltbesøg af en narkohund. Du skal blot kontakte os, så finder vi den løsning, der passer bedst til dine behov. Vores erfarne hundeførere sørger for, at besøget foregår diskret og professionelt.

Abonnementsløsning på Narkohund - Regelmæssig sikkerhed

Ønsker du en kontinuerlig og pålidelig indsats mod narkotika i dit miljø?
Vores abonnementsløsning på narkohunde giver dig regelmæssige besøg, så du løbende kan sikre, at din skole, virksomhed, behandlingssted eller anden institution forbliver narkotikafrit og trygt.

Fordele ved en abonnementsløsning

Kontinuerlig forebyggelse: Med et fast abonnement får du regelmæssige besøg af en narkohund, hvilket skaber en vedvarende forebyggende effekt. Den konstante tilstedeværelse af narkohunde viser, at du tager sikkerhed alvorligt og har en aktiv indsats for at holde miljøet frit for narkotika.

Planlagte besøg, der passer til dine behov: Vores abonnementsløsninger er fleksible og kan tilpasses efter dine specifikke behov. Uanset om du har brug for ugentlige, månedlige eller kvartalsvise besøg, sørger vi for, at narkohundene kommer på de tidspunkter, der passer bedst for dig.

Øget tryghed og ro i sindet: Med en abonnementsløsning kan du være sikker på, at der løbende bliver taget hånd om narkotikaforebyggelse. Det giver både ledelse, medarbejdere, elever og beboere en følelse af tryghed og sikkerhed i hverdagen.

Budgetvenlig løsning: Ved at vælge en abonnementsløsning får du en fast pris og en langsigtet aftale, der kan være mere økonomisk fordelagtig end enkeltbesøg. Det giver dig bedre budgetstyring og forudsigelige omkostninger.

Sådan fungerer det
Når du tegner et abonnement, aftaler vi i fællesskab, hvor ofte narkohundene skal besøge din virksomhed eller institution. Vores erfarne hundeførere sørger for, at besøgene gennemføres diskret og effektivt, så de forstyrrer dagligdagen mindst muligt. Du kan også justere frekvensen af besøgene efter behov, så løsningen altid passer til din situation.

 

Ønsker du at høre mere om vores narkohunde eller bestille en opgave, kan du sende os en mail

E-mail

info@searchhouse.dk

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

error: Indholdet er beskyttet!!