Hold og kurser

Mental Miljøtræning, Lyd & Lys, Specialsøg, Hvalpekuld

Vi har løbende forskellige hold og kurser til dig der træner specialsøg, er operationel hundefører eller til dig der ønsker at miljøtræne din hund.

Herunder kan du gå direkte til vores booking side, hvor du kan booke din plads på de aktuelle hold og kurser

Klik ind og book din plads på vores aktuelle hold her:

Du kan læse meget mere om de forskellige hold og kurser her:

De forskellig træningsformer, hold og kurser er beskrevet herunder.
Du er altid velkommen til at sende os en mail, hvis du søger et hold eller kursus, der ikke er aktulle ledige pladser på.

Mental Miljøtræning


Hvert år har vi mere end 3000 træningssessioner med Mental Miljøtræning.

Det er træning af både familiehunde, konkurrencehunde, civile søgshunde og professionelle patrulje og søgshunde fra Politiet.

Selvom der er stor forskel på, hvad de enkelte hunde laver til dagligt, så er udgangspunktet for træningen den samme.

Nemlig at rykke hundene mentalt, så de bliver mere selvstændige, mentalt stærke og modstandsdygtige.

Med fokus på processen og hundens egenkontrol, lærer hundene at “bounce back” fra bla. stress og usikkerhed.

De får redskaberne til at håndtere livet, hvad end det byder på.

 

Hvad er forskellen på den almindelig miljøtræning og mental miljøtræning ?
Den mentale miljøtræning kan ikke erstatte den almindelige og traditionelle miljøtræning, tværtimod, kan den supplere.

Der er stor forskel mellem de to måder at miljøtræne på, og begge er lige vigtige.

Den største forskel er, at vi med den traditionel miljøtræning har fokus på, at forberede hunden på alt det, den kan komme til at møde i verden.
Det der er fælles for det meste af det vi præsentere hunden for er, at det er os som hundefører eller ejer, der har kontrollen.
Det er f.eks. os der bestemmer at vi skal gå en tur på gågaden, sætter hunden op i en indkøbsvogn, tager en tur med toget og bussen, køre en tur i bilen osv. Alt sammen vigtige ting for at forberede hunden på det kommende liv sammen med os.

Den Mental Miljøtræning er en opbyggende og forebyggende træning, hvor hunden gennem tilpasset udfordrende øvelser i miljøet, på eget initiativ, selv flytter sine mentale grænser, for hvad den kan.

I Mental Miljøtræning er det er ikke målet,….. med vejen derhen, der er vigtig.

Det er altså ikke det at hunden UDFØRER en bestemt øvelsen, men HVORDAN den gør det, der er det vigtige.

I Mental Miljøtræning benytter vi os at de udfordringer hunden møder i miljøet som kan give den udfordringer, det kan f.eks. være en glat trappe, hunden ikke bryder sig om at gå på.

Målet er nu ikke i sig selv at hunden kommer op ad trappen, men derimod at hunden lærer sig at den med egenkontrol, trin for trin, selvstændigt og trygt kan gå op og ned af trappen.

Mental Miljøtræning er træning 100% på hundens præmis, hvor hunden alene har kontrollen og selv bestemmer sin udvikling og progression. Vi overlader helt initiativet til hunden og giver den kontrollen tilbage.

Mental Miljøtræning er træning af hundes mentale styrke, ikke dens fysiske formåen. Det er derfor ikke et spørgsmål om at hunden kan hoppe op og gå på forskellige ting og bevæge sig rundt på usikre og bevægelige underlag. Det er alt sammen redskaber, samt mange flere, vi bruger. Den fysiske kropsbevidsthed er kun en positiv sidegevinst.
Lyd & Lys

Gennem de sidste 6 år har vi haft stor succes med vores Lyd & Lys Miljøtræning, især frem mod nytårsaften.
Men det har vist sig også at have en fantastisk positiv effekt for hundene helt generelt, og ikke kun i forbindelse med fyrværkeri.

Derfor udbyder vi Lyd & Lys hold løbende, så vi hele året tilbyder Lyd og Lys miljøtræning.

Specielt for hunde der er lydfølsomme, kan det have stor værdi, at den langsomt og trygt tilvænnes til høje lyde. Det kan især for lydfølsomme hunde være en proces der skal opbygges over langt tid, og noget man skal arbejde med fortløbende

På  Lyd & Lys kurserne vil vi, ud over den praktiske træning med lyd-tilvænning, også arbejde med den grundlæggende miljøtræning, for at styrke hundens selvtillid og den samlede mentale modstandskraft til at møde udfordringer fremadrettet. Det vil også løbende være teoretisk indslag i undervisning, hvor vi gennemgår de værktøjer du kan bruge til at styrke udviklingen og arbejde videre med det hjemme.

Gennem langsomt tilvænning af lydtryk, sammen med lyseffekter og røg (ufarligt og humanitært godkendte røgmaskiner), alt i mens hunden er i nogle kendte og trygge øvelser, rykker hunden sin tolerance gennem forløbet. Træningen bliver hele tiden tilpasset den enkelte hund og dens udvikling.

Der er altid kun én hund inde i hallen af gangen, så alle hunde kan deltage, også hunde der er usikre på andre hunde eller mennesker.

Uanset udgangspunktet og hundens niveau, vil den under kontrollerede forhold flytte sine egne grænser og langsom men sikkert øge sin tolerance for lyde.

Hvor langt den enkelte hund når, er meget individuelt, men selv det mindste skridt i den rigtige retning er en forøget livskvalitet for hunden.

Det er altid instruktørerne på kurset der handler hunden, og hundene er inde en af gangen og hver hund er inde to gange.

Hver træningsseance tager typisk 8-10 minutter pr. hund, og det er vigtigt at hunden hviler i bilen eller andet trygt sted, imellem de to træningsseancer, da hunden her skal have tid og ro til at absorbere oplevelserne og de nye indtryk, mellem træningerne.

 

Al træning foregår på hundens præmis, og kun med moderne positive træningsmetoder. Hunden tager selv initiativet i alle øvelser, og bestemmer selv udviklingen.

At det er instruktørerne der handler hunden er for at sikre at det er 100% på hundens præmis, egenkontrol og ambition.

Instruktørerne er alle uddannet Mental Miljøtræningsinstruktører i SearchHouse, og vi har tilsammen mere end 3000 træningssessioner om året. 
Som hundefører er du selvfølgelig med hele tiden, også når de andre hunde er inde, (med mindre det er en reaktiv hund) og kurset giver dig også gode ideer og værktøjer at arbejde videre med, så du selv kan fortsætte med at styrke din hund mentalt og udviklende derhjemme.

.

Specialsøg

Vi tilbyder løbende kurser i specialsøg og markeringstræning.

Der kommer mere tekst snarest 🙂

Z

Anders Hallgren om SearchHouse's Mental miljøtræning:

“Jeg er normalt kritisk, når jeg bliver bedt af en hundeskole om at deltage i deres forskellige træninger.

Jeg har sagt nej flere gange, fordi de har en form for hunde-håndtering og træning, som jeg ikke vil acceptere. Ofte er træningsmetoderne forældede, og hunde er tvunget til at adlyde og udføre forskellige opgaver.

 

Da jeg blev bedt om at deltage i SearchHouse ‘s uddannelse og kurser i Mental Miljøtræning (Mental Environmental Training), havde jeg min kritiske holdning, indtil jeg forstod, at hele deres koncept var moderne og handlede om, at hunde havde det godt.

Der var ingen hård træning, men alt var baseret på positive og operante metoder (at hundene vælger deres egen adfærd), leg og opmuntring.
Lige siden jeg så dette, har jeg været på deres træning, og som instruktør på SearchHouse Mental Miljøtræner uddannelse.

Jeg ville ønske, at alle hunde kunne gennemgå deres træning og kurser, både almindelige familiehunde og hunde, der skal arbejde i forskellige serviceområder, såsom told-, politi- og servicehunde.

 

Hundene bliver så mentalt stærke af disse øvelser, at de er upåvirket af alle de vanskeligheder, der skræmmer så mange hunde, såsom fyrværkeri. Hundene bliver mere social kompetente og udvikler deres følelsesmæssige intelligens.

Kursisterne på uddannelsen lærer det meste om hundepsykologi og får så meget viden, at de kan tilbyde deres egne hunde og kursisters hunde et rigtig dejligt liv.

 

Jeg har talt med Johnny Bastian og Tanja Benn, der er indehavere af SearchHouse, og udviklere af træningsmetoden, om at starte lignende kurser, og uddannelse op i Sverige, fordi deres koncept skulle udbredes, virkelig over hele verden.

Dette er fremtiden for alle hunde, og jeg ville ønske, at det kunne sprede sig så hurtigt som muligt”.

 

Anders Hallgren
Psykolog, hundepsykolog og forfatter

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

error: Indholdet er beskyttet!!