Hold og kurser
Mental Miljøtræning, Lyd & Lys, Specialsøg, Hvalpekuld
Vi har løbende forskellige hold og kurser til dig der træner specialsøg, er operationel hundefører eller til dig der ønsker at miljøtræne din hund.
Herunder kan du gå direkte til vores booking side, hvor du kan booke din plads på de aktuelle hold og kurser
Klik ind og book din plads på vores aktuelle hold her:
Du kan læse meget mere om de forskellige hold og kurser her:
De forskellig træningsformer, hold og kurser er beskrevet herunder.
Du er altid velkommen til at sende os en mail, hvis du søger et hold eller kursus, der ikke er aktulle ledige pladser på.
Mental Miljøtræning
Hvert år har vi mere end 3000 træningssessioner med Mental Miljøtræning.
Det er træning af både familiehunde, konkurrencehunde, civile søgshunde og professionelle patrulje og søgshunde fra Politiet.
Selvom der er stor forskel på, hvad de enkelte hunde laver til dagligt, så er udgangspunktet for træningen den samme.
Der er stor forskel mellem de to måder at miljøtræne på, og begge er lige vigtige.
Den Mental Miljøtræning er en opbyggende og forebyggende træning, hvor hunden gennem tilpasset udfordrende øvelser i miljøet, på eget initiativ, selv flytter sine mentale grænser, for hvad den kan.
I Mental Miljøtræning er det er ikke målet,….. med vejen derhen, der er vigtig.
Det er altså ikke det at hunden UDFØRER en bestemt øvelsen, men HVORDAN den gør det, der er det vigtige.
I Mental Miljøtræning benytter vi os at de udfordringer hunden møder i miljøet som kan give den udfordringer, det kan f.eks. være en glat trappe, hunden ikke bryder sig om at gå på.
Målet er nu ikke i sig selv at hunden kommer op ad trappen, men derimod at hunden lærer sig at den med egenkontrol, trin for trin, selvstændigt og trygt kan gå op og ned af trappen.
Mental Miljøtræning er træning 100% på hundens præmis, hvor hunden alene har kontrollen og selv bestemmer sin udvikling og progression. Vi overlader helt initiativet til hunden og giver den kontrollen tilbage.
Lyd & Lys
Gennem de sidste 6 år har vi haft stor succes med vores Lyd & Lys Miljøtræning, især frem mod nytårsaften.
Men det har vist sig også at have en fantastisk positiv effekt for hundene helt generelt, og ikke kun i forbindelse med fyrværkeri.
Derfor udbyder vi Lyd & Lys hold løbende, så vi hele året tilbyder Lyd og Lys miljøtræning.
Specielt for hunde der er lydfølsomme, kan det have stor værdi, at den langsomt og trygt tilvænnes til høje lyde. Det kan især for lydfølsomme hunde være en proces der skal opbygges over langt tid, og noget man skal arbejde med fortløbende
På Lyd & Lys kurserne vil vi, ud over den praktiske træning med lyd-tilvænning, også arbejde med den grundlæggende miljøtræning, for at styrke hundens selvtillid og den samlede mentale modstandskraft til at møde udfordringer fremadrettet. Det vil også løbende være teoretisk indslag i undervisning, hvor vi gennemgår de værktøjer du kan bruge til at styrke udviklingen og arbejde videre med det hjemme.
Gennem langsomt tilvænning af lydtryk, sammen med lyseffekter og røg (ufarligt og humanitært godkendte røgmaskiner), alt i mens hunden er i nogle kendte og trygge øvelser, rykker hunden sin tolerance gennem forløbet. Træningen bliver hele tiden tilpasset den enkelte hund og dens udvikling.
Der er altid kun én hund inde i hallen af gangen, så alle hunde kan deltage, også hunde der er usikre på andre hunde eller mennesker.
Hvor langt den enkelte hund når, er meget individuelt, men selv det mindste skridt i den rigtige retning er en forøget livskvalitet for hunden.
Det er altid instruktørerne på kurset der handler hunden, og hundene er inde en af gangen og hver hund er inde to gange.
Hver træningsseance tager typisk 8-10 minutter pr. hund, og det er vigtigt at hunden hviler i bilen eller andet trygt sted, imellem de to træningsseancer, da hunden her skal have tid og ro til at absorbere oplevelserne og de nye indtryk, mellem træningerne.
At det er instruktørerne der handler hunden er for at sikre at det er 100% på hundens præmis, egenkontrol og ambition.
Instruktørerne er alle uddannet Mental Miljøtræningsinstruktører i SearchHouse, og vi har tilsammen mere end 3000 træningssessioner om året.
Som hundefører er du selvfølgelig med hele tiden, også når de andre hunde er inde, (med mindre det er en reaktiv hund) og kurset giver dig også gode ideer og værktøjer at arbejde videre med, så du selv kan fortsætte med at styrke din hund mentalt og udviklende derhjemme.
.
Sansemiljø
Sanse Miljøtræning
Dette forløb er noget helt nyt og en forlængelse af vores Mentale miljøtræning.
På dette hold vil din hund blive udfordret på sine sanser og følelser, gennem en helt ny sanse og oplevelsesbane. Banen er bygget og designet specielt til dette.
I mental miljøtræning bruger hunden naturligvis også sine sanser, men i dette forløb arbejder vi aktivt med at stimulere alle hundens sanser i et nøje tilrettelagt og gennemtænkt set-up. Gennem hele oplevelsen, vil hunden blive håndteret, som ved mental miljøtræning, hvilket betyder, at hunden selv kan vælge til og fra og dermed bevare kontrollen.
Oplevelsen er inspireret af David Selin, der sammen med Anders Halgren underviser på vores Mental Miljøtræner-uddannelse, og som har arbejdet med oplevelsesbaner i forbindelse med berigelse. På dette hold fusionerer vi sanseintegration, berigelse og mental miljøtræning med det formål at styrke hunden, når den møder nye udfordringer, både mentalt og i høj grad også fysisk og sensorisk.
Sanserne påvirker både vores og hundens liv mere, end man ofte er bevidst om. Sanseapparatet er individuelt hos mennesker, og der er ingen grund til at tro, at det er anderledes hos hunde. Måden, vi lærer på, er ens for alle individer – vi sanser alle, og vi lærer alle bla. gennem vores sanser,…men ikke på samme måde. Vi har hver vores “sanseprofil,” ligesom vi har hver vores personlighedsprofil. Fælles for os alle er, at vi er styret af, hvordan vi oplever, opfatter og interagerer med verden omkring os.
Vi er dybt afhængige af vores sanser. Sanseapparatet giver os vigtig information fra omgivelserne og vores egen krop, så vi hele tiden kan tilpasse vores adfærd og handlinger til den verden, vi møder. Når vi for eksempel går ned ad en bakke, op ad en trappe, eller går uden om andre mennesker, er vi afhængige af, at vores sanser hele tiden registrerer vores krops position i forhold til bakken, trappen eller dem, vi møder. Dette inkluderer at vurdere, hvor hårdt vi skal sætte foden ned, hvor vi skal placere den, hvordan vi styrer og holder balancen. Det inkludere også smagsindtryk. Hvad smager sødt, surt, bittert og stærkt.
“Hjernen arbejder hele tiden på højtryk med at integrere sanseinput fra vores egen krop og fra omgivelserne.”
Sanserne er vigtige med- og modspillere i vores hverdag og trivsel. Det er sanserne, der styrer vores adfærd og handlinger.
Man ved fra mennesker, at et underudviklet sanseapparat gør det svært at regulere sig selv. Dette kan føre til hurtig overstimulering, hvilket er almindeligt ved underudviklede sanser. Ved at stimulere sanserne tilpas kan det hjælpe individet med at regulere blandt andet arousal.
På sansebanen vil hunden blive præsenteret for forskellige oplevelser, der stimulerer sanserne. Alle oplevelser bliver tilpasset den enkelte hund og vil gradvist blive mere udfordrende, i takt med at hunden er klar til det.
Der vil være oplevelser og udfordringer til alle sanser.
- Den visuelle sans (synssansen)
- Den auditive sans (høresansen)
- Den olfaktoriske sans (lugtesansen)
- Den gustatoriske sans (smagssansen)
- Den vestibulære sans (labyrint- og ligevægtssansen)
- Den taktile sans (berørings- og følesansen)
- Den proprioceptive sans (muskel-ledsansen, stillingssansen og det kinæstetiske (‘bevægelsessansen’)).
Støttet og håndteret af en instruktør vil hunden blive præsenteret for oplevelser til alle sanserne.
Hundene er inde en af gangen og hver hund er inde to gange. Det er vigtigt at hunden hviler i bilen, eller andet trygt sted, imellem de to træningsseancer, da den her absorbere oplevelserne og de nye indtryk.
At det er instruktørerne der handler hunden er for at sikre at det er 100% på hundens præmis og ambition.
Som hundefører er du selvfølgelig med hele tiden i nærheden af din hund, også når de andre hunde er inde, (med mindre det er en reaktiv hund) og kurset giver dig også gode ideer og værktøjer at arbejde videre med, så du selv kan fortsætte med at styrke din hund mentalt og udviklende derhjemme.
Til første træning vil der være en præsentation af træningen, samt en kort individuel samtale om din hund og evt. udfordringer, således der kan samles data på processen.
Al træning foregår 100% på hundens præmis og ambition.
OBS: For at kunne deltage er det nødvendigt at du min. 1 gang har gået på vores almindelige Mental miljøtræningshold, da din hund skal være vant til omgivelserne og den teknik vi bruger i træningen.
Specialsøg
Vi tilbyder løbende kurser i specialsøg og markeringstræning.
Der kommer mere tekst snarest 🙂
Hvalpekuld
Er du opdrætter har du mulighed for at give dit hvalpekuld en spændende og lærerig oplevelse i vores miljøhal.
Her kan hvalpene, sammen med deres mor, udforske nye omgivelser og udfordringer, der styrker deres nysgerrighed og mentale robusthed.
For at sikre at hvalpene er klar til oplevelsen, skal de være fyldt 7 uger, når de kommer på besøg. Dette tidspunkt er ideelt, da de nu er mentalt udviklede nok til at håndtere nye indtryk på en positiv måde.
Du er meget velkommen til at invitere de kommende hvalpekøbere med, så de får mulighed for at se hvalpene i aktion og opleve, hvordan de reagerer på nye situationer. Det giver både hvalpe og købere en fantastisk start på deres kommende liv sammen.
Hvordan foregår det?
Hvalpene kommer ind i miljøhallen sammen med deres mor.
Her får de stille og roligt lov til at udforske miljøet i deres eget tempo.
Der vil være forskellige underlag, lyde og balanceudfordringer som hvalpene kan opleve.
Oplevelsen tager ca. 1/2 time til 45 minutter og koster 800,-
Kontakt os, hvis du ønsker at høre mere eller booke en tid.
Skal du udvælge hvalpe til kommende arbejdshunde/brugshunde er det også muligt at kombinere denne oplevelse med en hvalpetest.
Du kan læse mere om hvalpetest her:
Anders Hallgren om SearchHouse's Mental miljøtræning:
Da jeg blev bedt om at deltage i SearchHouse ‘s uddannelse og kurser i Mental Miljøtræning (Mental Environmental Training), havde jeg min kritiske holdning, indtil jeg forstod, at hele deres koncept var moderne og handlede om, at hunde havde det godt.
Jeg ville ønske, at alle hunde kunne gennemgå deres træning og kurser, både almindelige familiehunde og hunde, der skal arbejde i forskellige serviceområder, såsom told-, politi- og servicehunde.
Kursisterne på uddannelsen lærer det meste om hundepsykologi og får så meget viden, at de kan tilbyde deres egne hunde og kursisters hunde et rigtig dejligt liv.
Jeg har talt med Johnny Bastian og Tanja Benn, der er indehavere af SearchHouse, og udviklere af træningsmetoden, om at starte lignende kurser, og uddannelse op i Sverige, fordi deres koncept skulle udbredes, virkelig over hele verden.
Dette er fremtiden for alle hunde, og jeg ville ønske, at det kunne sprede sig så hurtigt som muligt”.