fbpx

En hel dag med 3 spændende foredrag og workshop med SWDI i SearchHouse

Jens Frank fra SWDI besøger SearchHouse lørdag d. 22. juni 2019, og holder hele 3 spændende foredrag og en efterfølgende workshop.

Adressen er Slæggerupvej 202A, 4000 Roskilde (ændret i forhold til oprindeligt  annonceret i Mørkøv)

Dagens program ser ud som følger:

Kl. 10:00 – 11:00 Foredrag - Fra hvalp til arbejdende hund
Kl. 11:30 – 12:30 Foredrag - Effektiv anvendelse af belønningssignaler

Kl. 12:30 – 13:30 Frokost

Kl. 13:30 – 15:00 Foredrag - Brug af progressionsplaner for træning af arbejdende hunde
Kl. 15:00 – 17:00 Workshop – Konstruktion af progressionsplaner til et selvvalgt træningsmål


Prisen er kr. 1.000,- for alle 3 foredrag og efterfølgende workshop, som betales ved tilmelding.
Prisen er inklusiv frokost, hvor vi byder på en sandwich med 1 vand eller sodavand.

Skulle du kun være interesseret i et eller to af foredragene, kan det lade sig gøre hvis der er plads. Kontakt da Johnny Bastian på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for yderligere information. Priserne er da hhv. kr. 400,- for hver af de to første og kr. 600,- for det sidste foredrag inklusiv workshop.

Betaling skal ske via MobilePay til SearchHouse’s nummer 660566 med angivelse af, hvem du betaler for.
Din plads er først reserveret, når vi har modtaget din betaling. Din tilmelding er bindende, og du har ikke krav på refusion af betalt foredrag, hvis du ikke kan deltage, heller ikke i tilfælde af at du bliver syg, eller du af andre grunde må aflyse din deltagelse.

Tilmelding
Du skal tilmelde dig ved at udfylde formularen på vores hjemmeside www. Searchhouse.dk
Direkte link: http://searchhouse.dk/index.php/component/eventbooking/foredrag/36-foredrag-med-swdi

I tilfælde af overbooking er det først til mølle, først tilmeldt OG betalt. Der er ingen salg ved indgangen.Vilkår og forudsætninger
Foredrag og workshop er uden hund, og det er ikke tilladt at have hund med i Mørkøv Kino. Det er ingen forudsætninger for deltagelse. I tilfælde af at vi må aflyse foredraget, vil indbetalt gebyr blive betalt tilbage.

Foredrag 1 – Fra hvalp til arbejdende
Træning af hvalpe er spændende. De har ingen forudsete forestillinger, og de fleste ting lærer de hurtigt. Men ofte kommer der tilbageslag. Andre ting i miljøet er pludselig mere interessante, og hundeførerens ambitioner kolliderer med hvalpes forskellige udviklingsfaser.

Træning af hvalpe handler meget om at øge motivationen. Vi ser ofte hunde uddannet fra 8 uger, og som kan gøre de fleste ting allerede, når de er 6 måneder gamle. Men når vi møder de samme hunde, når de er 1,5 år gamle, er resultatet ikke længere så imponerende. Ofte har de ringe drift og manglende motivation.

Træning af en hvalp til kommende brugshund, om det er en jagt-, spor-, specialsøgs-, noseworkhund eller den professionelle narkohund, eller noget helt andet, handler det om at få så meget som muligt ud af så få træningssessioner som muligt. Så er det meget vigtigt at planlægge sin træning og gøre tingene i den rigtige rækkefølge, så de passer ind i hvalpens naturlige udvikling.

Under dette foredrag giver Jens Frank gode ideer og tips til, hvordan en sådan træning kan planlægges. Vi ser nærmere på blandt andet socialisering, miljøuddannelse, spor, søgning, legeudvikling og andre ting, der er vigtige for den fremtidige brugshund.

Foredrag 2 - Effektiv anvendelse af belønningssignaler
Klikker er en type belønningssignal, der er vokset i popularitet i de seneste årtier. Selvom der ikke findes nogen forskning, der bekræfter effektiviteten, synes mange hundetrænere, at det er et nyttigt værktøj i træningen.

Der er også andre former for belønningssignaler, der kan bruges på andre måder, men de er ofte mindre kendt i hundeuddannelseskonteksten eller bliver forvekslet med sekundære forstærkere som klikkeren. Kendskab til hvad forskellen er mellem forskellige typer belønningssignaler, og hvordan de kan bruges individuelt eller i kombination med hinanden, gør det lettere for hunden at forstå, hvad der forventes af den.

At man som hundetræner har adgang til værktøjer i form af belønningssignaler og ekstern belønning letter grundlæggende uddannelsen af hunden, og er helt afgørende for uddannelsen af f.eks. avanceret specialsøgs- og sporhunde.

Jens Frank vil på dette foredrag forklarer de hypoteser, hvorpå belønningssignaler i form af markører, sekundære forstærkere og såkaldte "broer" er baseret. At vide, hvad der er forskellen mellem en sekundær forstærker fra belønningssignaler og ”broer”, er ikke kun et spil med ord, men åbner op for at træne fx markeringer og tolerance for forstyrrelser på en enklere måde.

Et fungerende belønningssignal gør det også muligt at bruge hundens såkaldte ekstern belønning. Ekstern belønning er meget nyttig i alle former for hundetræning, fordi det er let at målrette hundens forventning. Især når det kommer til uddannelsen af specialsøgshunde og sporhunde, er såkaldt ekstern belønning vigtig, fordi det er ønskeligt, at hunden har mindre forventninger rettet mod føreren.

Foredrag 3 – Brug af progressionsplaner for træning af arbejdende hunde
Formålet med foredraget er at lære hundefører og instruktører at konstruere progressionsplaner. Jens Frank vil gennemgå den teoretiske del, og i den efterfølgende workshop vil vi komme til at arbejde med konstruktion af progressionsplaner i praksis.


Workshop - Konstruktion af progressionsplaner til et selvvalgt træningsmål
På workshoppen kommer deltagerne til at arbejde i små grupper med at lave deres egen progressionsplan. Det kan være hvad som helst, som du ønsker at træne din hund til og på hvilket som helst niveau. Det kan inden for alle grene af hundetræning f.eks. jagt, lydighed, agility, specialsøg, nosework, spor, dogdancing osv. Jens Frank vil gå rundt blandt grupperne og hjælpe jer, og til sidst gennemgår vi samlet gruppernes planer.

Jens Frank - Lektor og forsker ved instituttet. f. økologi, Sveriges Landbrugsuniversitet (SLU).
Jens Frank arbejder ved forskningsprojektet - Arbejdshunde, SLU på Grimsø Research Station og hos SWDI - Scandinavian Working Dog Institute. Projektet undersøger brug, træning og udvikling af forskellige typer arbejdshunde.
I de senere år har han hovedsagelig arbejdet med spørgsmål vedrørende hunde og store rovdyr. Han er blandt andet ansvarlig for planlægning, uddannelse og udvikling af de statslige tjenestehunde i rovdyrforvaltningen i Sverige. Siden 2011 har han også uddannet tjenestehunde i den norske stats rovdyrsforvaltning. Han konsulteres i dag af professionelle hundetjenester inden for spor- og specialsøgs projekter over hele verden, og hundetjenester over hele verden træner i dag efter de principper, som SWDI har grundlagt, og som også Searchhouse underviser efter. Sammen med sine kolleger Tobias Gustavson, Lars Fält og Jessica Åberg udgav han i 2011 bogen " Spårhunden och lukterna".